http://www.jumpdansestudio.no

KURSBESKRIVELSE & DANSETØY

         


 

 

For at alle skal kunne finne sin dansestil eller favoritt treningstime hos oss, satser vi på et bredt og variert tilbud til våre kunder.

Nivåbeskrivelse:
Nivå 1 - Timen for deg som har danset litt eller lite. Pedagogen går igjennom alle øvelser sakte, innføring i grunnleggende teknikk.
Nivå 2 - Timen for deg som har danset en del før og har fått innføring i teknikk.
Pedagogen går raskere frem og det stilles høyere krav til koordinasjon og presisjon
Nivå 3 -
Timen for deg som har danset mye. Det forventes god kjennskap til teknikk. Høyt tempo.
Nivå 4 -
Timen for deg som har danset mye. Det forventes meget god kjennskap til teknikk, danseriske ferdigheter og forståelse.

Pedagogene ved JUMP Dansestudio vil hjelpe deg å finne ditt nivå.

Danseklær og utstyr:
Lisbeths dancewear: www.dancewear.no - Oslo. Selger danseklær og sko til en lavere pris enn konkurrentene. Andre butikker:
Blå fugl: www.blafugl.no - Sandvika 
La dance: www.ladance.no - Oslo
For de minste kan man få tak i rimelig danse&treningstøy på H&M. Myke gymsko i sort/hvit kan kjøpes på de fleste sportsbutikker, bla.Anton sport og XXL. Vi anbefaler sorte!

Fra 3.kl og opp anbefaler vi på det sterkeste å kjøpe sorte, myke jazzsko. Ca pris er 350,-
Se forslag under:
http://www.dancewear.no/product/1976/moderno eller

http://www.dancewear.no/product/2018/split-touch

 For HipHop og andre timer hvor joggesko skal brukes, MÅ disse være forbeholdt innendørs bruk.


HÅR:Alle elever må ha med seg en toalettmappe med hårstrikk og spenner til hver time. Håret skal være godt satt opp, og lugg festet vekk fra øynene.

Under kursbeskrivelse finner dere spesifiserte kleskoder for det kurset ditt barn skal gå.


KURSBESKRIVELSE:


Barnelek m/foreldre (2-4 år, varighet 45min) Dette er første skritt inn i dansens verden for de aller minste, 2-3 år. Kurset vektlegger lystbetont lek, sang, dans & rytmer. En time hvor foreldre og barn får kose seg sammen. 
Kleskode: De minste har på seg ballettdrakt eller treningstøy, på bena anti-skli sokker/ turnsko. De voksne kan ha på seg hverdagstøy, innesko eller sokker.

 

Barnedans (4-6 år, varighet 45min) Enkle trinnkombinasjoner til barnevennlig musikk. Vi legger vekt på musikkforståelse, bevegelse og koordinasjon, og ikke minst har vi et høyt fokus på danseglede og energi! Målet for undervisningen er å stimulere barnas motoriske ferdigheter, samarbeidsevner og kreativitet. Semesteret avsluttes med en visning for foreldre siste kursuke. Kleskode:  Barna skal ha oppsatt hår og ha på seg bevegelig treningstøy/ ballettdrakt. På bena kan de bruke myke ballett/ turnsko eller
anti-skli sokker. Husk å tisse og drikke før timen!

Barnedans/Dans&Sang: En barnedanstime, men med mer fokus på sang og teater!:) De vil lære enkle stykker fra forskjellige barnemusikaler:)
Kleskode:  Barna skal ha oppsatt hår og ha på seg bevegelig treningstøy/ ballettdrakt. På bena kan de bruke myke ballett/ turnsko eller
anti-skli sokker. Husk å tisse og drikke før timen!

GuttaBoys (4-6 år, varighet 45min) Enkle trinnkombinasjoner til barnevennlig musikk. Vi legger vekt på musikkforståelse, bevegelse og koordinasjon, og ikke minst har vi et høyt fokus på danseglede og energi! Da dette er en time BARE for guttaJ, vil de også få prøve seg på litt breake-triks, og enkle hiphop moves;)
Målet for undervisningen er å stimulere barnas motoriske ferdigheter, samarbeidsevner og kreativitet. Semesteret avsluttes med stor forestilling på teateret.
Kleskode:  Joggebukse, t-skjorte og gymsko/antiskli-sokker.  Husk å tisse og drikke før timen!


Barnejazz (1-2 klasse, varighet 50min)
Innføring i Jazzdans/ballett- Den mest populære og allsidige danseformen!
En variert time, hvor vi er igjennom HipHop, Disco, Musikaldans m.m. Vi bruker musikk som barna kjenner igjen fra både tv og radio, som MGP Jr., AF1, MammaMia etc. Vi jobber med koordinasjon, dynamikk og musikkforståelse, og ikke minst har vi mye fokus på danseglede og energi! - Dette er gøy! 

Kleskode: Elevene skal ha oppsatt hår og ha på seg bevegelig treningstøy/ ballettdrakt. ballett/ turnsko/dansesko (gjerne sorte), de kan ikke danse i sokker! Husk å tisse før timen og ha med egen drikkeflaske!


Klassisk Ballett danner det tekniske grunnlaget for all dansetrening innen dansekunsten. I denne timen jobber vi med å utvikle tekniske danseferdigheter, musikalitet og eleganse. Passer for deg som ønsker å strekke deg litt lenger, og ta dansen til et nytt og høyere nivå.  Du vil oppleve økt kroppsbeherskelse, bedre koordinasjon, fleksibilitet og få en bedre holdning.
 Kleskode: Sort ballettdrakt med enkle stropper og sort omslagskjørt. Rosa/hvit strømpebukse og rosa/hvite ballettsko. Oppsatt hår i stram ballett topp.
 

Jazzdans er en tøff og allsidig danseform som er veldig populær! Vi bruker musikk fra hitlistene og beveger oss med masse energi til heftige rytmer. Jazztimene har fokus på å utvikle teknikk, styrke, koordinasjon, bevegelighet, stil og sceneutstråling .
Kleskode: Elevene skal ha ettersittende treningstøy med god bevegelighet, være barføtt eller ha myke jazzsko. Håret skal være oppsatt.


 

HipHop er fellesbetegnelsen for hip hop kulturen, som består av elementer som DJ/MC/rap, graffiti og streetdance.
Vi danser til den tøffeste R'n'B/hip hop musikken og lærer de hotteste danstrinn -inspirert fra MTV og musikkvideoer.
Timen holder et høyt tempo og vi jobber med tekniske danseferdigheter, koordinasjon, styrke og stil. Kul dansetime som passer for alle.
Kleskode: Joggesko, behagelig og romslig tøy -the baggier the better!HipHop Gutter - egne guttetimer!:) Vi jobber med elementær breakedance teknikk og kule hiphop koreografier. Styrke, smidighet og "attitude" er stikkord for denne timen.
Kleskode: Joggesko, behagelig og romslig tøy -the baggier the better! NB: Alle MÅ skifte til nytt tøy før timen, joggebukse som er brukt på skolen i forkant må skiftes!


Ønsker du å gå videre med dansen, anbefaler vi å kombinere Hip Hop med mer teknisk baserte dansetimer som f.eks. jazzdans eller klassisk ballett.

 

 

Ragga Jam® (13 år+/15 år+/ voksne) er et undervisningskonsept utarbeidet av Åse Karine Wergeland Holmen. Ragga Jam® er en morsom og annerledes dansetime som har fokus på bevegelsesglede, rytmer, isolering og shake av hofter og bryst. Videre er det satt sammen med de hotteste dansetrinn fra ulike stilarter til den tøffeste dancehall -og hip hop musikken. Følelsen og gleden av å danse, slippe alle hemninger og samtidig få en skikkelig workout skaper positivitet og gledesrus blant deltagerne. Kom å rist på skinkene, kast med håret og sving deg til fengende rytmer!! Til debutantenes informasjon: det er enkelt å kaste seg ut i dansen. Ingen forkunnskaper er nødvendig for å bli kjent med basisbevegelsene. Det er bare å danse, shake og ha det gøy! For mer info se: www.raggateamnorge.no  

Ragga Mini® (5-7 klasse) Første møte med Ragga. Samme prinsippene som i en"vanlig" RaggaJam time, men her er timen mer tilrettelagt for barn. Detter en time som spruter av energi og danseglede! Ragga Mini er en morsom og annerledes dansetime som har fokus på bevegelsesglede, rytmer, isolering og shake av hofter. Videre er det satt sammen med de hotteste dansetrinn fra ulike stilarter til den tøffeste dancehall -og hip hop musikken.Dette kan du glede deg til! Kleskode: Bevegelig treningstøy, inne-joggesko.

House Dance er en klubbdans som danses til house musikk. Stilen oppstod tidlig på 80-tallet, på klubbene I Chicago og New York. Dansestilen er inspirert av ulike sjangre; Hiphop, jazzdans, tap, Lindy hop, salsa, Capoeira, afrikanske og orientalske stiler. Det er fokus på grunntrinn, musikalitet og flyt i klassene, for og så kunne improvisere og leke med bevegelsesmønstret, musikken, og med “hoved-grooven I house; Jacking”.

Masse fotarbeid, og up-tempo musikk (rundt 120bpm), blir en skikkelig svetteøkt og en god kondisjonstrening. Kleskode:Samme som HipHop  

Cheer Crew® Hip Hop - Rekrutter
Inn under sporten Cheerdance finner man Cheer Hip Hop. Det er ingen krav til turnelementer (splitthopp, spagater, ol.) - og de fleste kan dermed starte med denne typen dans. Noen danseferdigheter kan selvfølgelig være en fordel, gjerne innen hip hop/ street, men det holder med og syntes at dans er gøy!
Vi gjør oppmerksom på at når du melder deg på dette kurset, gjelder påmeldingen for 1 år, høsten 2014 & våren 2015. Samtidig godkjenner du obligatorisk deltagelse under NM i ....... mars 2015. Medlemsavgift til "Intros Motion" kommer i tillegg til JUMPs semesteravgiften. Denne vil automatisk bli lagt til når du melder deg på dette kurset. For året 2014/2015 vil avgiften være kr.250,- per person, per semester (totalt kr.500,- for et år).

Utgifter som kommer i tillegg til semester -og medlemsavgift vil være i forbindelse med NM 2015: kostymer, obligatorisk forsikring, deltageravgift + reise, opphold og lommepenger. Disse utgiftene vil forandre seg fra år til år da det kommer an på hvor NM arrangeres.
NM 2015 arrangeres i ......

For å delta i Junior NM må man være fylt 12 år og være under 17 år. For å delta i Senior NM må man være over 16 år.


MERK: Skulle man være heldige å få første eller andre plass i NM, blir vi automatisk kvalifisert til å delta i EM. Hvilket land EM 2014 skal være i vet vi ikke enda (EM 2013 var i Glasgow, Skottland), men dato pleier å være den samme - første helgen i juli måned. Utgifter i forbindelse med EM vil være obligatorisk forsikring, deltageravgift + reise og opphold.
Noe av hovedpoenget med konseptet er at klassen sammen med instruktøren skal jobbe mot et felles mål for semesteret.


JUMP Cheer Crew Elite vant i år 1.plass i NM!!!! Tidligere har vi fått 2. -og 3. plass i NM, og 5.plass i EM.

# CheerCrew®HipHop Junior+Elite : Vi gjør oppmerksom på at når du melder deg på dette kurset, gjelder påmeldingen for 1 år, høsten 2014 & våren 2015. Samtidig godkjenner du obligatorisk HipHop/House trening (ekstra kurs på Jump), ekstra helgetreninger og deltagelse i NM - mars 2015. Medlemsavgift til "Intros Motion" kommer i tillegg til JUMPs semesteravgiften. Denne vil automatisk bli lagt til når du melder deg på dette kurset. For året 2014/2015 vil avgiften være kr.250,- per person, per semester (totalt kr.500,- for et år). Utgifter som kommer i tillegg til semester -og medlemsavgift vil være i forbindelse med NM: kostymer, obligatorisk forsikring, deltageravgift + reise og opphold. Disse utgiftene vil forandre seg fra år til år da det kommer helt an på hvor NM arrangeres.  For å delta i Junior NM må man være fylt 12 år og være under 17 år. For å delta i Senior NM må man være over 16 år. MERK: Skulle man være heldige å få første eller andre plass i NM, blir vi automatisk kvalifisert til å delta i EM. Hvilket land EM 2015 skal være i vet vi ikke enda (EM 2014 var i Bonn, Tyskland), men dato pleier å være den samme - første helgen i juli måned. Utgifter i forbindelse med EM vil være obligatorisk forsikring, deltageravgift + reise, oppholdog lommepenger.
Du vil få tilsendt et mer detaljert infoskriv ved semesterstart i august. 

MERK: Denne timen er lukket og audition kreves. Ta kontakt med vårt kontor dersom du ønsker å komme på audition.


ZUMBA
®:
  er en av de dansebaserte treningsformene som har utviklet seg raskest. Folk i alle aldre faller for den fengende musikken, de lettlærte dansetrinnene og de synlige fysiske resultatene. Zumba® er inspirert av den tradisjonelle musikken cumbia, salsa, samba og merengue. Dette kombinert med nye og hotte internasjonale dansetrinn gjør timen både morsom og variert. Timen passer for alle som liker å bevege seg til musikk uansett forkunnskaper.

ZUMBA® Toning:  er som en Zumba® time, men med Toning sticks/vekter/maracas, er inspirert av den tradisjonelle musikken cumbia, salsa, samba og merengue. Dette kombinert med nye og hotte internasjonale dansetrinn gjør timen både morsom og variert. Timen passer for alle som liker å bevege seg til musikk uansett forkunnskaper.

ZUMBA® Gold:  er som en Zumba® time, men roligere. Den er beregnet for deg som er 50år +, og kanskje ikke har trent så mye tidligere.


 

Puls&Styrke:  er kondisjonstrening og styrketrening kombinert. Styrkedelen består av en intensiv trening av to-tre forskjellige muskelgrupper.Timene kan kjøres på mange forskjellige måter, og du vil derfor bl.a. også oppleve intervall trening. Koreografien er enkel, men fysisk hard - både når det gjelder pulsintervaller og styrkeintervaller. Du setter selv nivået for hvor hardt det skal være ved at velge lavere intensitet eller ganske enkelt ved å ta en liten pause. Alle kan være med, og instruktøren hjelper med teknikken. Kondisjonstreningen, som du også får ut av Puls&Styrke, er blant annet med til at forebygge de mest utbredte livsstilssykdommene som overvekt, hjerteproblemer, åreforkalkning og type-2 diabetes. Og så gir det masse energi!:)

 

Pilates  er en treningsform som passer for alle - uansett fysisk form, alder og mål. Det er en effektiv form for trening fordi man jobber så detaljert og konsentrert. Vi jobber med å bygge opp den indre muskelaturen rundt skjelettet slik at vi får en sterkere kropp og bedre holdning. Spesielt fokus på mage og rygg. Personer med rygg/nakke problemer, vonde knær, astma og migrene, mener de har blitt bedre med Pilates. Dette er en matte-time. Det vil også bli brukt rekvisita som ball, strikk og ring.

Ashtanga Yoga
Gjennom å praktisere asanas (yogastillinger) og pusteteknikk, roer tankeprosessen seg ned og vi oppøver gradvis kontroll over sinnet og sanseinntrykkene. Ashtanga yoga er fysisk utfordrende praksis, som utvikler kroppsbevissthet, smidighet, fleksibilitet, styrke og utholdenhet. Ved å praktisere jevnlig kan vi opparbeide en sterkere sentrering både kroppslig og mentalt.
Yoga kan beskrives som en måte å være tilstede i verden på , - blant annet ved å komme i kontakt vår egen vitale energi, pusten og tilstedeværelsen i kroppen. Yoga handler i stor grad om hvordan vi forholder oss til oss selv og våre omgivelser. Mennesker verden over bruker yoga som en måte å komme bedre i kontakt med kropp og sinn.

 

Lyrisk jazz er en stil innenfor jazzdans som inneholder elementer fra moderne dans og klassisk ballett.  Timen krever en sterk teknikk i bunn for å kunne utføre øvelsene korrekt, men vi ønsker å holde timen åpen også for nye som ønsker å prøve seg på denne formen for dans. Klassen er bygget opp på lik måte som en vanlig jazzklasse, med oppvarming, kombinasjoner over gulvet og koreografi. Stilen er myk og flytende, og kan gå over i eksplosive bevegelser. Det blir lagt stor vekt på å tolke musikken og uttrykke følelser gjennom bevegelsene. Her får man trent både styrke og bevegelighet! 

Moderne er en spennende og utfordrende dansetime hvor man jobber med flytende og kreative øvelser. Her får elevene utviklet et større bevegelsesmønster og bedre bruk av dynamikken, samtidig som de får være lekne. Julie/Oda legger opp til en fysisk moderne time med utfordringer på å lære akrobatiske øvelser, hopp og løft som kan brukes i kombinasjoner.

Kleskode: Løse behagelige treningsklær. Vi danser barbent eller med sokker. Knebeskyttelse kan i noen tilfeller være lurt å ha med.

  .

Velkommen til JUMP Dansestudio!
Telefon: 67156764
Nettstedskart